Heb je weinig tijd om te koken dan is deze spruitjes schotel de uitkomst. Je kunt hem al van tevoren klaar maken en hoeft hem dan alleen nog maar 45 minuutjes in de oven te zetten terwijl je ondertussen andere dingen kunt doen. Hoe makkelijk wil je het hebben?
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak een marinade van de olijfolie, mosterd en limoensap en wat Italiaanse kruiden en smeer hier de beenham goed mee in. Wikkel de serranoham geheel om het beenhammetje heen zodat hij helemaal is ingesloten. Meng de ovengroenten met wat olijfolie en Italiaanse kruiden. Leg de beenham in een ingevette ovenschaal en leg de ovengroenten hier rondom bij in. Plaats de ovenschaal 45 min in de voorverwarmde oven. Laat het gerecht een minuut of 5 rusten onder een stuk aluminium folie zodat niet gelijk alle vlees sappen uit de beenham lopen. Eet smakelijk!
0 Comments
Een heerlijke cake gevuld met amandelspijs en pecan noten en een vleugje anijs. Lekker voor de feestdagen.
Ingrediënten voor het amandelspijs
ingrediënten cake
Bereiding Het spijs maak ik vaak al twee dagen van te voren klaar en laat ik in de koelkast eerst goed rijpen. Meng het amandelmeel met het ei, de citroen essence en de zoetstof naar smaak. kneed het goed door en vorm hier een rol van. Verpak dit goed in vershoudfolie en leg in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar en voeg 2 eieren en de roomboter in klontjes toe en mix dit tot een mooi egaal beslag. Voeg als laatste al scheppend de hele pecannoten erdoor. Neem de helft van je deeg en schep dit in een kleine cakevorm ( ik heb een kleine cakevorm die je kunt verkleinen en vergroten van de Blokker) Leg de rol amandelspijs op het deeg en schep hier het overige beslag op. Strijk de bovenzijde mooi glad ( wat olie op je handen werkt ideaal). Strooi hier wat amandelschaafsel overheen en plaats de cake 40 minuten in de oven.
Sushi in een bowl. Ik heb deze heerlijke poke bowl gemaakt met bavette van de barbecue. Gemarineerd in een heerlijke Teriyaki marinade. Je kunt hierbij kiezen voor echte sushirijst, bloemkool rijst of heerlijke zero rijst welke maar liefst 60% minder koolhydraten bevat.
Ingrediënten Teriyaki marinade:
Ingrediënten poke bowl voor 4 personen
Bereiding:
Ik marineer mijn vlees altijd een dag voor bereiding zodat mijn marinade goed in het vlees kan trekken. Ik heb voor deze poke bowl gekozen voor een mooie bavette. Dit is een mooi stuk rundvlees uit de vang van een koe. In America noemen ze het ook wel een Flank Steak en in Engeland is het bekend onder de naam London Broil. Een bavette is meestal tussen de 35 en 45 cm groot. Voor deze marinade heb ik alle ingrediënten in de blender gepureerd tot een mooie gladde marinade. Smeer de bavette goed in en bewaar ongeveer 1/3 van je marinade voor over je poke bowl. Zet de bavette afgedekt in de koelkast. Steek een uurtje voor je het vlees gaat bereiden de barbecue aan en verhit hem tot ongeveer 130 graden. Ik heb zelf een grill guru en gebruik hiervoor de houtskool van dammers. Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen. Schil de mango en snijd deze in mooie kleine blokjes. Snijd de komkommer over de lengte door en verwijder de zaadlijst. Snijd de bosui in ringetjes en snij de rode peper ook in mooie ringetjes. Ik heb zelf kidneybonen gebruikt welke net als vele peulvruchten veel gezonde voedingsstoffen bevatten en rijk aan vezels en eiwitten zijn. Ook houden ze je bloedsuiker laag doordat ze traag werkende koolhydraten bevatten en veel calcium en magnesium. Als je graag minder koolhydraten wilt gebruiken kun je ook sojaboontjes gebruiken. Als de barbecue goed op temperatuur is gaan we beginnen met de bavette. Ik heb hem gegaard op reversed sear. Op deze manier bereid je de bavette op een mooie rustige manier tot een kern van ongeveer 48 graden met een gesloten deksel. Als de kern bereikt is haal je kort het vlees van de barbecue en mogen alle schuiven van de barbecue open. Je zult merken dat je als je op deze manier het vlees bereid het vlees een stuk malser wordt. Zodra de temperatuur goed gestegen is mag de bavette terug op de barbecue en gril je hem nog kort rondom lekker bruin. Haal hem van de barbecue en laat hem een aantal minuten rusten voor je hem gaan aan snijden. Verdeel alles voor je poke bowl in kommen en verdeel de bavette over de poke bowl en sprenkel hier nog wat van de marinade overheen. Bestrooi met wat sesamzaad en geniet van deze heerlijke poke bowl. Weet je dat je me ook op de volgende kanalen kunt volgen?
Boeuf stroganoff is een origineel Russisch recept uit de 19e eeuw. Het werd gemaakt van dunne reepjes biefstuk, Champions, meel, bouillon, zure room en mosterd. Ik heb hier een eigen versie van gemaakt in de crockpot met stoofvlees
Ingrediënten voor 6 porties
Bereiding:
Haal ongeveer 2 uur voor je het vlees gaat bereiden het vlees uit de koelkast om het op temperatuur te laten komen. Dit zorgt ervoor dat het vlees heerlijk zacht blijft na bereiding. Snijd het vlees in mooie kleine dobbelsteentjes. Snipper de uien, snijd de champignons in plakjes en weeg de rest van de kruiden af. Ik bak persoonlijk het vlees kort aan in de pan maar je kunt ook alles tegelijk in de Slow cooker doen. Die keus is aan jou. Verhit wat roomboter in een pan en fruit hier kort de uien in aan. Voeg het vlees toe en schep lekker door tot deze een beetje bruin is. Dan mogen ook de champignons erbij. Bak dit geheel een minuut of 5. Meng de tomatenpuree met de witte wijn en giet dit bij het vlees en bak kort om de puree te ontzuren. Dit geeft een heerlijke zoete smaak aan de tomatenpuree en komt het gerecht alleen maar ten goede. Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep goed door elkaar en doe alles over in de slowcooker. Zet de slowcooker 6 uurtjes op low. Serveer met bloemkool rijst voor een koolhydraatarme versie of met wilde rijst voor een koolhydraatbeperkte versie. Eet smakelijk!
Deze heerlijke gevulde groenten schotel komt hier met regelmaat op tafel. Het heeft een beetje weg van lasagne maar dan koolhydraatarm.
Ingrediënten 4 personen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Halveer de aubergine in de lengte en snijd samen met de courgette en tomaten in mooie dunne gelijke plakken. Stapel alle groenten om en om en leg deze trapsgewijs in je ovenschaal. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de spekblokjes met het gehakt gaar. Giet hier de passata bij samen met alle kruiden en het bouillonblokje en laat ongeveer 10 minuten zachtjes door pruttelen. Giet vervolgens de saus over de groenten heen. Bak de om en om schotel 45 minuten in de oven. Verdeel vervolgens de mozzarella over de schotel en bak nog 10 minuten na. Eet smakelijk!
Vol romig soepje met een lekker oosters tintje
Ingrediënten:
Bereiding:
Verwarm in een soeppan de kokosolie en fruit hier kort de knoflook in aan. Voeg vervolgens de prei, bloemkoolroosjes en green curry poeder bij en schep even goed door elkaar. Voeg het water en kokosmelk toe en de 2 bouillon blokjes samen met de blokjes kipdijfilet. Laat ongeveer 40 minuutjes zacht koken tot de kipdijfilet gaar is. Eet smakelijk!
Een lekkere stevige vlees spies met 3 lekkere malse stukken vlees. Lekker voor onder de grill op de grillplaat of op de Bbq.
Ingrediënten: voor 2 spiesen:
Ingrediënten voor de Marinade:
Bereiding:
Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hier de uien en knoflook in aan. Giet de rode wijn en de rest van de olijfolie erbij samen met de kruiden en laat een aantal minuten koken. Blender dit alles met de staafmixer tot een gladde marinade en laat deze vervolgens geheel afkoelen. Als de marinade goed is afgekoeld leg je hier de ossenhaas, varkenshaas en kipfilet in en laat je deze minimaal 4 uurtjes marineren. Ik laat ze meestal een nachtje in de koelkast intrekken voor het lekkerste resultaat. Snijd de 2 dikke plakken ontbijtspek in blokken. Als de marinade goed is ingetrokken mag het vlees uit de marinade gehaald worden en een beetje droog gedept worden. Rijg het vlees op de prikkers en begin met de ossenhaas dan een blokje spek, varkenshaas,spek en als laatste de kipfilet. Op deze manier gaar je alle stukken op de juiste manier als je deze onder de grill of op de BBQ legt en hou je de ossenhaas op het minst hete deel en de kipfilet op het heetste deel en verdeel je de juiste tijd en warmte per soort vlees. Als de kipfilet goed gaar is kun je de varkenshaas en ossenhaas nog even kort vol onder de grill houden en blijft ook dit stukje vlees lekker medium rare. Eet smakelijk!
Heerlijk vullende maaltijd soep met een lekker pittig tintje. Hij is goed gevuld met peulvruchten dus rijk aan eiwitten en vegetarisch.
Ingrediënten:
Bereiding:
Maak alle groenten schoon en snij deze in kleine blokjes. Laat de mais en kikkererwten goed uitlekken in een vergiet. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hier de ui samen met de knoflook kort in aan. Roer de tomatenpuree erdoor en ontzuur deze door hem kort mee te bakken. Voeg dan de paprika toe en bak deze nog enkele minuten mee. Giet het tomatensap erbij samen met de tomatenblokjes, kruiden en de bouillonblokjes. Pas op met de chilipoeder want anders wordt de soep te scherp en dat is niet lekker. Voeg de mais en kikkererwten toe en laat nog een minuut of tien zacht pruttelen. Schep de soep in kommen en schep hier eventueel nog een lepel zure room bovenop en serveer.
De lekkerste en gezondste brownies maak je van zoete aardappel. Ze worden echt heerlijk smeuïg en je moet uitkijken dat je je vingers er niet bij op eet. Ze zijn heel makkelijk en snel te maken en kunnen zelfs goed ingevroren worden.
Ingrediënten voor 8 brownies:
Bereiding: Verwarm de hete luchtoven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snijd in gelijke blokjes en breng in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 10 tot 15 minuten koken tot ze gaar zijn. Je moet er met een vork makkelijk in kunnen prikken. Giet ze dan af en laat ze geheel afkoelen. Weeg de amandelmeel en Whey banaan af en doe dit in een mengkom. Smelt alvast de kokosboter in de magnetron tot deze net gesmolten is. In een blender maal je de afgekoelde zoete aardappel samen met de 6 verse Medjoul dadels, gesmolten kokosolie en vanille tot een gladde massa. Ik heb hier niet de gekonfijte dadels gebruikt maar echt de verse dadels. Deze kun je o/a bij deAH vinden. Meng in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar en mix vervolgens het aardappel mengsel mee tot een glad beslag. Hak de 85% chocolade en de walnoten in niet te fijne stukjes en schep door het beslag heen. Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet hem in met wat roomboter en giet hier je beslag in en strijk de bovenzijde glad. Bak de brownie af in 35 minuten en laat hem vervolgens helemaal afkoelen alvorens je hem in 8 gelijke stukken verdeeld. Volg je me ook al op Social media?
Een heerlijk en makkelijk koolhydraat beperkte ontbijtje wat zowel s'morgens vroeg makkelijk te maken is als je een keertje wat meer tijd hebt maar ook prima al de dag ervoor te maken en te bewaren voor de volgende dag.
Ingrediënten voor 2 porties:
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Weeg alle droge ingrediënten af en meng even goed door elkaar. Pers een sinaasappel en meng 50 ml samen met de amandelmelk door elkaar. Rasp de schil met een rasp en meng dit ook door het vloeibare deel om vervolgens de droge ingrediënten erbij te mengen. Neem 2 ingevette ovenschaaltjes en doe in elk schaaltje 1 schepje van het havermout mengsel en schep hierop wat bosbessen compote en verdeel hierover de rest van het havermout mengsel. Plaats de schaaltjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot deze mooi bruin kleurt. Volg je mij al op social media? |