In Indonesië schrijven ze Babi panggang en is eigenlijk een benaming voor geroosterde varkensvlees gerechten. Ik had nog veel kip in mijn vriezer vandaar dat ik er Ajam pangang van gemaakt heb. Men heeft het vermoeden dat dit gerecht oorspronkelijk uit China komt maar in Indonesië is dit gerecht vooral bekend om de bereiding zoals het Batak-volk dit deed. Vlees roosteren boven een houtskoolvuur en een saus gemaakt van varkensbloed. Dit ga ik jullie uiteraard niet aandoen, dus heb ik een versie gemaakt zoals inmiddels bekend in Nederland met een zoet zure saus.
Ingrediënten:
Bereiding:
Snijd de kipfilet in reepjes en meng hier goed de kruiden doorheen. Ik heb hem een aantal uurtjes in de koelkast gezet maar dit hoeft niet perse. Ik begin vervolgens eerst met het maken van mijn saus nadat ik alles heb klaargezet en heb gesneden. Verhit in een pannetje 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook in aan. Doe hier de rest van de ingrediënten voor de saus bij en roer goed door. Laat ongeveer 5 minuten zacht sudderen en roer zo nu en dan even lekker door. Bind eventueel met wat arrowroot als de saus te dun is. Verhit in een koekenpan nog wat olie en bak hierin de kip bruin en gaar. Doe de kip in een schaal en giet hier de pangang saus overheen. Ik vind bij dit gerecht atjar (Klik hier) erg lekker. Je kunt hier ook lekker bloemkoolrijst bijmaken of eventueel wat gewone rijst of zilvervliesrijst. Eet smakelijk! Weet je dat je mij ook op verschillende sociale media kanalen kunt volgen?
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |