Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Atjar tjampoer

6/3/2021

2 Reacties

 
Atjar Tjampoer oftewel groenten in zuur. Dit bijgerecht wordt gemaakt met stevige groenten zoals kool, ui, paprika's en komkommers. Het wordt vaak als bij gerecht geserveerd bij gekruide Indische gerechten. Zelf gemaakt vind ik dit zoveel lekkerder dan wanneer ik hem kant en klaar koop. Het is ook vrij makkelijk zelf te maken.
Atjar tjampoer
Ingrediƫnten:
  • 1 halve spitskool
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer (zaadlijst verwijderen)
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 volle theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 ml witte azijn
  • vloeibare zoetstof naar smaak
Bereiding:
We beginnen met het fijnsnijden van de kool, paprika en komkommer. Kook wat water in een pan en blancheer de groenten kort en spoel af met koud water. Hierna gaan we de boemboe maken en snipperen we 1 ui, 1 rode peper zonder zaadjes, 1 teen knoflook, 1 volle theelepel kurkuma en 1 theelepel gemberpoeder en malen we goed fijn. Verhit in een pan 1 eetlepel olie en bak hierin de boemboe ongeveer 2 minuten zodat alle aroma goed los kan komen.  Voeg vervolgens de groenten toe en meng alles goed door de boemboe heen. Blus af met 150 ml azijn en meng er wat zoetstof doorheen. Goed door roeren en af laten koelen. Vers is deze atjar een week houdbaar in de koelkast. Je kunt m ook conserveren in jampotjes en dan kun je hem zeker 1 tot 3 maanden in de koelkast bewaren. Lekker bij de Rendang 
2 Reacties
Mirjam
29/7/2021 09:15:14

Heerlijk weer Jessica, deze staat het weekend op tafel.
Recept is ook lekker duidelijk geschreven.

Groetjes

Antwoord
Jessica
19/1/2022 20:48:58

Dank je wel Mirjam. Excuus voor mijn hele laten antwoord maar zie nu pas dat je hier een reactie onder had geplaatst🤭

Antwoord

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact