Van de week zit ik aan tafel met de kinderen en roept mijn dochter ineens. Mam weet je wat ik echt weer eens wil eten? Beef Shanghai van die pakken van knorr wereldgerechten. Wie kent de pakken niet. Omdat ik vrijwel alles zelf maak en lowcarb, ben ik hier dus mee aan de slag gegaan en heb er een koolhydraat arme versie van gemaakt en die is hier thuis met vlag en wimpel door het test panel goedgekeurd. Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
Kruiden voor de gehaktballetjes
Saus
Bereiding We beginnen met de gehaktballetjes. Meng alle kruiden voor de balletjes door de tartaar en draai hier balletjes van. Iets groter dan een soepballetje en bak deze bruin in wat kokosolie. Maak ondertussen de prei schoon en snijd deze in ringetjes en de paprika in blokjes. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en verwarm in een steelpan. Zodra deze warm is een theelepel Zodra de balletjes gaar zijn haal je deze uit de pan en doe je paprika in het achtergebleven vet roerbakken. Na ongeveer 2 minuten mag de prei erbij en bak je dit nog even door. Ondertussen spoel je de noodles uit onder koud stromend water en laat je deze uitlekken. De balletjes doe je bij het groenten mengsel in de pan en giet je de saus erbij en laat 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Vervolgens mogen de tauge en de noodles erbij en laat je dit nog een minuutje meebakken. Op de borden mag je hier nog wat sesamzaadjes overheen strooien. Eet smakelijk!
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |