Secreto is een echt stuk ambachtelijke vleeswaar van mijn slager. Een super zachte ribeye gemarineerd, gerookt en dry age gedroogd. Hierdoor heeft dit een geweldige smaak en smelt echt op de tong. Ik heb hier een heerlijk voorgerechtje mee gemaakt maar ook op een tapas plankje is dit luxe stuk vleeswaar ook zeker aan te raden met een goed glas rode wijn.
Ingrediënten voor 2 personen
Bereiding: In dit recept heb ik mijn zelf gedroogde tomaatjes en vers gemaakte pesto gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook de tomaatjes en pesto gebruiken uit het koelvak uit jou supermarkt. Deze zijn veel lekkerder dan de potjes welke ook nog eens vaak op zonnebloem olie zijn. Voor de sla heb ik een lekkere melange gekozen met Rucola, Lollo Rossa en Snijbiet. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes mooi bruin. Ondertussen verdeel je de sla melange over 2 borden en verdeel je hier de Secreto of ander gekozen gedroogde ham overheen. Snijd de Roma tomaatjes in vieren en verdeel samen met de gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, pijnboom pitjes. Verdeel er hier en daar wat schepjes verse pesto overheen en giet een lekkere olijfolie over het gerecht heen. Mijn dochter is onlangs in Griekenland geweest en heeft voor mij echt heerlijke olijfolie meegenomen. Echt een geweldige zachte smaak....beetje peper en zout uit de molen erover en genieten maar! Eet smakelijk! Volg je me ook al op Social media?
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |