Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Crunchy Granola

9/11/2018

0 Reacties

 
Hier zijn we erg dol op Granola en vooral als die lekker crunchy is.
Ik bewaar deze in een weckpot.
Per portie van 25 gram bevat deze granola 2,9 koolhydraten.
​Lekker in Griekse yoghurt of over ijs.
Crunchy granola
Wat hebben we nodig en wat zetten we klaar.
​
Om te beginnen
  • een schone werkplek
  • een weegschaal
  • een mengkom
  • schaaltje
  • een spatel
  • bakpapier
  • bakblik
  • oven.

Ingrediënten:
  • 50 gram grof gehakte hazelnoten
  • 25 gram chiazaad
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 50 gram blond lijnzaad (heel)
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 100 gram kokossnippers
  • 5 gram anijszaad
  • 1 eetlepel gedroogde sinaasappelschil (koop ik bij jumbo hangt bij de kruiden)
  • 30 gram gesmolten kokosolie.


Milieuvriendelijk schoonmaken
Dan kunnen we beginnen.
Verwarm je oven voor op 150 graden en bedek je bakblik met bakpapier.
Smelt in een schaaltje je kokosolie.
Meng al je ingrediënten door elkaar en dan de anijszaadjes en gedroogde sinaasappelschil erdoor husselen.
Als laatste giet je je warme kokosolie erdoor en met een spatel goed om roeren tot alles goed bedekt is met de olie.
Plaats het bakblik midden in de oven en bak in 20 min goudbruin en krokant.
Tussendoor even omscheppen en vooral de laatste 10 minuten opletten dat het niet te hard gaat.
Als hij te donker wordt is dat ook voor de smaak niet lekker.
Haal na 20 min uit de oven en laat je Granola afkoelen op je bakpapier.
Pas als hij helemaal is afgekoeld kun je het bakpapier aan 2 zijdes vast pakken en heel makkelijk in de weck pot laten glijden zonder de knoeien.
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact