KOOLHYDRAAT BEPERKTE RECEPTEN
  • Home
  • Recepten
    • Weekmenu's op maat
  • Blog
  • Contact

Feest cake

29/12/2022

0 Comments

 
Een heerlijke cake gevuld met amandelspijs en pecan noten en een vleugje anijs. Lekker voor de feestdagen.
feestcake
Ingrediënten voor het amandelspijs
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel citroen essence
  • vloeibare zoetstof naar smaak

ingrediënten cake
  • 125 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel anijszaad
  • 1 theelepel vanille essence
  • 40 gram ery bronze ( of zoetstof naar smaak)
  • 2 eieren L
  • 60 gram roomboter op kamer temperatuur
  • 50 gram pecannoten
  • amandelschaafsel ter garnering

Bereiding
Het spijs maak ik vaak al twee dagen van te voren klaar en laat ik in de koelkast eerst goed rijpen. Meng het amandelmeel met het ei, de citroen essence en de zoetstof naar smaak. kneed het goed door en vorm hier een rol van. Verpak dit goed in vershoudfolie en leg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar en voeg 2 eieren en de roomboter in klontjes toe en mix dit tot een mooi egaal beslag. Voeg als laatste al scheppend de hele pecannoten erdoor. Neem de helft van je deeg en schep dit in een kleine cakevorm ( ik heb een kleine cakevorm die je kunt verkleinen en vergroten van de Blokker) Leg de rol amandelspijs op het deeg en schep hier het overige beslag op. Strijk de bovenzijde mooi glad ( wat olie op je handen werkt ideaal). Strooi hier wat amandelschaafsel overheen en plaats de cake 40 minuten in de oven.
Check alle producten van Bregje
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Recepten
    • Weekmenu's op maat
  • Blog
  • Contact