Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Gebraden rosbief

7/12/2018

0 Reacties

 
Wat is er nou lekkerder dan zelf je vleeswaren maken.
Hier thuis willen ze niet anders meer.
Gebraden rosbief

Ik maak meestal voor een tijdje vooruit.
Zo heb je altijd een stuk achter de hand.
Ik bereid per kilo en snij het dan in 2 stukken en vries het zo in.
Een gegaard stuk is dan ongeveer 400 gram vleeswaar.
Gesneden kun je deze vleeswaren 2 dagen bewaren maar ik leg de stukken gewoon in de koelkast na ontdooien en snijd vers af.
Voor thuis gebruik heb je prima betaalbare snijmachines te koop waarmee je ook je brood en kaas mee kunt snijden.



  • 1 kilo rosbief
  • Een stuk touw

Ik gebruik hier geen kruiden bij want vind het lekkerder om peper en zout uit de molen te gebruiken als ik deze heerlijke rosbief op mijn broodje leg.
Bereiding
Met een stuk touw (kun je bij je slager om vragen) bind je je rosbief op zodat je een mooi gelijk stukje krijgt wat handig is met gelijknamig garen.
Ik gaar mijn vlees zelf met een kernthermometer die je in het vlees houd tijdens de bereiding.
Zorg dat hij mooi in het dikste deel wordt geprikt tot ongeveer het midden van je stuk vlees.
Met rosbief hou ik een temperatuur aan van 150 graden en een kerntemperatuur van 55 graden.
Hierbij blijft hij mooi roze rood.
Zodra de thermometer heeft gepiept je vlees direct uit de oven halen en terug koelen in de koelkast.

Nou zo simpel is het dus en geloof me. Je wilt niet anders meer.
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact