Deze pizza is gemaakt van gehakt in plaats van deeg of bloemkool.
Hij is simpel te maken en je kunt er alle kanten mee op. Lekker met verschillende soorten kaas, vis of misschien wil je hem wel beleggen met kip. Het kan allemaal. Ik heb hier een soort van Margarita met kip gemaakt. Ingrediënten voor 4 pizza’s
Bereiding.
We beginnen met de bodems. Meng het lijnzaad goed door het gehakt samen met de Italiaanse kruiden. Blijf net zolang door kneden tot het deeg aan je handen begint te plakken. Dit betekend dat je goed de eiwitten los heb gekneed en je deed een goede binding zal hebben. Draai hier 4 gelijke ballen van. Neem een stuk bakpapier en leg 1 bal tussen 2 lagen en rol met een deegroller zo groot mogelijke dunne bodems. Ze gaan krimpen tijdens het garen dus het is van belang ze zo groot mogelijk en dun mogelijk uit te rollen. Bak ze 10 minuten in de oven op 200 graden. Maak ondertussen de pizza saus en snijd alle groenten klein. Als de bodems klaar zijn smeer je hier de pizzasaus op en beleg je hem met alle groenten en kip reepjes en garneer je hem af met Parmezaanse kaas en oregano. Doe de pizza nog 10 minuten terug in de oven. Heerlijk met een frisse salade.
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |