Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Gestoofde gehakt in een saus van tijm en rozemarijn

14/1/2019

0 Reacties

 
Dit is een heerlijk recept met saucijzen of deeg van varkens braadworst.
Je kunt hier ook bijvoorbeeld Salciccia voor gebruiken voor een meer Italiaans tintje.
​
Gestoofde gehakt in een saus van tijm en rozemarijn

Ingrediënten 4-6 personen
​
  • 800 gram varkens saucijzen of salciccia worstjes
  • 175 gram champignons
  • 500 gram passata
  • 200 gram rode of groene paprika
  • 125 gram rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 250 gram snoep tomaatjes
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 flinke theelepel paprika poeder
  • kokosolie om in te bakken

Bereiding:

Haal ongeveer een half uur van te voren de saucijzen uit de koelkast en leg deze in een ovenschaal.
Je kunt ook het gehakt uit de darm halen en er gehakt balletjes van draaien.

Maak alle groenten schoon en snijd in blokjes en zet je kruiden klaar.
Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook en de rode ui tot deze laatste glazig wordt.
Voeg de paprika en champignons toe en bak kort mee. Voeg de Passata toe samen met de kruiden en balsamicoazijn en schep de snoeptomaatjes erdoor en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
Zodra de oven warm is giet je de warme saus over de saucijzen in de ovenschaal en plaats je deze in het midden van de oven en gaar je deze in ongeveer 45 minuten gaar.


Lekker met boontjes, broccoli, bloemkool of een salade

Eet smakelijk!
Check alle producten van Bregje
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact