Een klassieker die overal wel lekker bij smaakt.
En ook nog eens makkelijk te maken en past ook nog eens in een koolhydraat arme leefstijl.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding:
Ik heb deze overheerlijke bonen gegeten bij pulled pork maar ook bij de Côte de Boeuf waren ze heerlijk. Dop de boontjes en was ze zorgvuldig af onder stromend water. Breng een pan water aan de kook met wat jozo zout. Zodra het water begint te koken doe je de boontjes in de pan en kook ze ongeveer 6 minuutjes. Giet ze af in een vergiet en laat er koud water overheen stromen. Dit voorkomt dat ze verder garen en je straks te zachte boontjes overhoud. verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de plakjes ontbijtspek uit en rol hier bosjes van ongeveer 6 of 8 boontjes in en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bak ze vervolgens in 20-25 min tot je spek knapperig is geworden. Dit is ook lekker met pancetta, katenspek of Zeeuws spek Eet smakelijk!
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |