Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Harira keto soep

31/3/2021

0 Reacties

 
Harira soep een  geneeskrachtige soep wat vaak wordt gegeten tijdens de Ramadan. Het is een heerlijke gevulde soep afkomstig uit Marokko en het westen van Algerije. Tijdens de Ramadan wordt hij vaak gegeten op het moment dat de vasten periode beëindigd wordt. Hij wordt vaak met rundvlees gemaakt en ik heb gekozen voor kip. Mijn dochter houd namelijk niet van rundvlees. Je kunt m ook vegetarisch maken door het vlees weg te laten. Ik heb op mijn website 2 versies van dit geweldig lekkere recept. 1 beperkte en deze versie die keto vriendelijk is.
Harira Keto soep
Ingrediënten Voor 6 kommen
  • 700 gram rijpe trostomaten in vieren
  • 100 gram rode paprika in grove stukken
  • 1 middelgrote rode ui, in grove stukken
  • 3 tenen knoflook gehakt
  • 150 gram mascarpone
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 bosje basilicum alleen de blaadjes
  • 3 gistvrije bouillonblokjes (groenten van zonnatura)
  • 2 eetlepels Ras el hanout kruiden​
  • ​1 liter water
KokenKoken
​Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaat, paprika en ui in grove stukken en meng met olijfolie gehakte knoflook en fijn gehakte basilicumblaadjes en leg dit in een vuurvaste ovenschaal.
Plaats de schaal voor ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. 
Na ongeveer 30 minuten bak je je gehakt rul in een koekenpan en doe je 1 liter warm water met de 3 bouillonblokjes in een andere pan en breng je dit aan de kook.
Als de groenten in de oven klaar mogen deze in de pan met de bouillon en pureer je deze fijn met de staafmixer.
Als alle groenten hierin fijn gemalen zijn voeg je de mascarpone toe samen met 2 flinke eetlepels ras el hanout kruiden.
Blijf goed roeren tot de mascarpone helemaal is opgelost. Dan mag ook het geruld gehakt erbij en is je soep klaar om te serveren.

Voedingswaarde per portie 184 kcal
4,8 gram koolhydraten
11,9 gram eiwit
​12,3 gram vet
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact