Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Harira soep

19/2/2021

0 Reacties

 
Harirasoep een  geneeskrachtige soep wat vaak wordt gegeten tijdens de Ramadan. Het is een heerlijke gevulde soep afkomstig uit Marokko en het westen van Algerije. Tijdens de Ramadan wordt hij vaak gegeten op het moment dat de vasten periode beëindigd wordt. Hij wordt vaak met rundvlees gemaakt en ik heb gekozen voor kip. Mijn dochter houd namelijk niet van rundvlees. Je kunt m ook vegetarisch maken door het vlees weg te laten. 
Harirasoep
Dit recept is voor 4 grote soepkommen.
Ingrediënten:
  • 100 gram uien
  • stuk gember van 1,5 cm
  • 400 gram kipgehakt
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 liter tomatensap
  • 50 gram gedroogde rode linzen
  • 2 blokjes groenten bouillon (zonder gist)
  • 2 flinke eetlepels Ras el Hanout
  • verse peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
GezondheidGezondheid

​Bereidingswijze
Begin met het fijn snijden van de ui en het raspen van de gember. Ik zet graag alles van de voren klaar voor ik begin met koken. De kikkererwten spoel je goed af en prak je vast grof met een vork. Het geeft helemaal niks als er nog hele kikkererwten tussen blijven zitten. Dit is lekker voor je bite straks in je soep.
Verhit de olie in een soep pan met stevige bodem en fruit de ui aan met de gember. Hierna mag het kipgehakt erbij en mag je ook rullen maar zorg ervoor dat het niet te fijn wordt. Schep er de Ras el Hanout kruiden door en giet er de liter tomatensap bij. Voeg 2 bouillonblokjes toe, de kikkererwten en de rode linzen en laat ongeveer 20 minuten zacht pruttelen. Zorg ervoor dat het niet aan de bodem vast gaat plakken dus roer regelmatig even je soep door. Bij serveren strooi je er wat verse peterselie overheen.  
Ik eet m zelf graag bij een salade maar je kunt m ook zeker eten met een lekker koolhydraatarm broodje 

​أتمنى لك وجبة شهية
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact