Deze saté heb ik speciaal gemaakt voor mijn man. Hij heeft Indisch bloed en vertelde mij dat zijn oma vroeger de lekkerste sateetjes kon maken en of ik die misschien ook voor hem kon maken. Ik heb meerdere recepten geprobeerd te maken en deze komen het beste in de buurt. Ik heb ze gemaakt van procureur maar heb je liever kip dan kan het ook van kipfilet of liever nog kip dijfilet.
Ingrediënten:
Ingrediënten voor de boemboe
Bereiding:
Voor dit heerlijke recept moet je even de tijd gaan nemen. Dit is belangrijk om de beste smaak sensatie te creëren. Meng alle ingrediënten voor de boemboe bij elkaar zonder de soyasaus en meng tot een kleffe pasta. Snijd de ui in grove stukjes en de tenen knoflook in 6 tot 8 stukjes. Verhit wat olie of kokosolie in een koekenpan of wok en fruit kort de ui en knoflook aan. De ui mag niet bruin worden. Voeg de boemboe pasta toe en bak dit kort mee op hoog vuur. Giet de kikoman soyasaus erbij en zet het vuur laag en laat zo'n 2 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en laat de marinade geheel afkoelen. Snijd ondertussen de procureur in mooie kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Niet groter want Indische sateetjes zijn mooie slanke spiesjes met vooral veel vlees. Als de marinade goed is afgekoeld meng je deze goed door het vlees heen zodat alle blokjes goed onder de marinade zitten en zet je deze afgedekt voor 24 uur weg. Na de 24 uur mag je de vlees blokjes op de saté prikkers gaan rijgen, hierbij verwijder je gelijktijdig alle ui stukjes en stukjes knoflook. Deze mag je erna weg gooien. Ik rijg meestal 4 tot 5 blokjes aan een spiesje. Het mooiste is nu de spiesen op open vuur rondom te schroeien maar op de barbecue kan natuurlijk ook. Ik maak altijd lekker veel en vries ze in zodat ik altijd wat lekkers achter de hand heb voor op de barbecue. Het lekkerste sausje bij dit recept is ketjap saus welke je snel kunt klaar maken. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin kort de goed fijn gesnipperde ui aan toe. Let op dat de ui glazig wordt en niet bruin wordt gebakken. Voeg een teen fijn gehakte knoflook toe en een theelepel gember poeder, blus af met 1 theelepel limoensap en 5 eetlepels kikoman soyasaus en een kneepje vloeibare zoetstof. Selamat makan! Weet je dat je mij ook op social media kunt volgen?
1 Reactie
Sharon Johnson
16/8/2021 15:54:42
Die ga ik zeker es maken. Ziet er zalig uit. Ik doe wel kip.
Antwoord
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |