Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Indonesisch gehaktbrood

8/3/2021

0 Reacties

 
Heerlijk gehakt brood met een lekker Indonesisch tintje. Super makkelijk te maken en lekker voor lunch of diner met een lekkere frisse komkommersalade bijvoorbeeld.
Indonesisch gehaktbrood
Ingrediënten voor 4 personen
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 eieren
  • 150 ml kookroom
  • 2 eetlepels kikoman soyasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 snuf zwarte peper
  • snuf zout
  • 1 theelepel djahe
  • 200 gram sperziebonen in stukjes van 1 cm
  • 50 gram tauge
  • 225 gram ontbijtspek in lange plakken
Bereiding:
We beginnen hier met de sperziebonen in kleine stukjes te snijden en 8 minuten te koken. Ook verwarm je de oven voor op 200 graden. Ondertussen mag je de rest van de ingrediënten afwegen en klaar zetten. Bak het gehakt rul in een koekenpan met 1 eetlepel Ghee of kokosolie. Hak de knoflook fijn en voeg dit bij het gehakt samen met de djahe, kerriepoeder en sambal en breng op smaak met wat zout en peper. Dan mogen ook de sperziebonen door het gehakt mengsel geschept worden en voeg als laatste de taugé door het gehakt mengsel. Bekleed je vorm met plakjes ontbijtspek. en vul de vorm met je gehaktmengsel. In een hoge kom klop je de eieren goed los samen met de kookroom en 2 eetlepels kikoman soyasaus. Dit giet je vervolgens ook in je vorm en draai je de vorm zodat al het eimengsel goed door het gehaktmengsel is verdeeld. Plaats je bakvorm 45 minuten in de oven om hem mooi bruin en gaar te bakken. Als hij klaar is mag je hem voorzichtig omdraaien om op een bord te plaatsen en kun je hem in stukken snijden. 
Lekker met een frisse komkommer salade.

​Selamat makan


0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact