Rendang je spreekt het uit als Rundang met de nadruk op run als in homerun. Een typisch Indonesisch stoofgerecht van rundvlees wat vooral tijdens ceremoniële bijeenkomsten wordt gegeten. Hier thuis kan ik het elke week wel op tafel zetten.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding; Ik hou van vlees met een lekker randje vet daarom kies ik altijd voor riblappen. De smaak zit hem in het vet en hou je niet van vet dan kun je dit na bereiding verwijderen. Mocht je daar geen trek in hebben kies dan voor mooie magere stooflappen. Haal het vlees 2 uur van te voren uit de koelkast om te voorkomen dat je vlees schrikt zodra het de hete pan raakt. We willen natuurlijk geen taaie brokken in dit heerlijke gerecht. Snijd de blokken in stukjes van ongeveer 1 cm. Maak de asem aan met iets water en kneed dit vervolgens goed door het vlees heen. asem is een zuurtje wat het vlees extra mals maakt. Dan gaan we de boemboe maken. Ik maak al mijn boemboe's zelf en haal niets uit pakjes. Gewoon zoals het hoort in de Indonesisch keuken. Als je het een aantal keer zelf gedaan hebt wil je niets anders meer. Voor de boemboe nemen we de volgende ingrediënten welke we in een blender fijn gaan malen uien, knoflook, laos, rawit pepers, djahe, koenjit, kemir pasta, rundvlees bouillonblokje, blaadjes djeroek poeroet, gemalen peper, nootmuskaat, sukrin gold. Ik koop mijn producten vaak in de toko. Het is ook nog eens een stuk goedkoper. Omdat ik zelf geen suiker eet heb ik in dit gerecht gekozen voor sukrin gold, een 100 % natuurlijke suiker vervanger zonder kcal en bevat polyolen welke je suikerspiegel stabiel houden. Heb je er geen moeite mee om suiker binnen te krijgen vervang dan de Sukrin door 2 theelepels Gula Djawa Verhit in een braadpan 2 eetlepels ghee of kokosolie en roerbak de boemboe ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de kruidnagels en blaadjes salam toe en schep kort door. Voeg het rundvlees toe en bak ongeveer 2 minuten mee en blus vervolgens af met de kokosmelk. Kneus de sereh spriet en schep de gemalen kokos door het gerecht. Ik heb zelf een crockpot slowcooker waar ik dit gerecht 6 uurtjes lang in laat garen op stand low. Heb je geen slowcooker kun je de braadpan in de oven plaatsen op 120 graden en zo'n 4 uur laten stoven of op een laag vuurtje en dan ongeveer 2,5 uur aanhouden. Als het in de oven of op het gas gaat zul je af en toe moeten kijken of er nog voldoende vocht in zit. Eventueel kun je dan tussendoor wat heet water toevoegen. Lekker met wat bloemkoolrijst als je koolhydraatarm eet of gewone rijst als je graag wat meer koolhydraten eet. Selamat makan
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |