Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Kip in pittige paprikasaus met tagliatelle

14/2/2021

0 Reacties

 
Valentijnsdag dag van de liefde. Liefde van de man gaat door de maag dus vandaag voor mijn liefdes deze lekkere kip in paprikasaus gemaakt. Ik heb hierbij uiteraard geen normale pasta gebruikt maar de tagliatelle van TastyBasics welke 60% minder koolhydraten bevatten.
Kip in pittige paprikasaus met tagliatelle

Ingrediënten voor 4 personen
  • 500 gram Kipfilet
  • 2 eetlepels Balsamicoazijn
  • 2 Rode puntpaprika
  • 2 Kleine uien
  • 2 Tenen knoflook
  • 400 ml Groenten bouillon (zonder gist)
  • 100 gram Tomaten in stukjes
  • 2 Eetlepels gedroogde oregano
  • 2 Eetlepels paprikapoeder
  • 1,5  Theelepel cayennepeper
  • 1 Eetlepel Ghee
  • Zout
  • Peper
  • 200 gram Tagliatelle van TastyBasics
  • 2 Struiken broccoli
Bereiding:
We beginnen met de kipfilet in stukjes te snijden. Marineer de blokjes in de balsamicoazijn met wat zout en peper en laat 20 minuten intrekken.
Ondertussen maak je de paprika schoon en snij je deze in kleine stukjes. Ook de ui en tomaat snijden we klein en de knoflook even raspen. Kook 400 ml  water en los hier het bouillonblokje in op.
Breng ondertussen in 2 pannen ruim water aan de kook met een snufje zout. Hierin koken we de tagliatelle en de broccoli als de saus lekker gaat inkoken.
Verhit de Ghee in een koekenpan en begin met het fruiten van de ui en knoflook. Hierna voegen we de paprika toe en bakken we deze 2 minuutjes mee. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de oregano en rest van de kruiden. Bak 1 minuutje en blus alles af met de bouillon. Giet de saus over in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Dan verhitten we nog wat Ghee en bakken we kort de kipfilet. Giet de saus erbij en laat 10 minuten op laag vuur zachtjes inkoken. Tussendoor even door roeren om aanbakken te voorkomen.
Ondertussen is ook de tagliatelle gaar en de broccoli. 
Lekker makkelijk en vooral smaakvol gerecht!

​Eet smakelijk!

0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact