Jambalaya is ooit ontstaan in de creoolse keuken in Louisiana in de Verenigde staten. Het heeft wat weg van Paella. Verschil zit m in de safraan die vervangen is door tomaten omdat saffraan niet veel voorkwam in Amerika Ingrediënten 4 personen
Bereiding: Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes en maal met de hakmolen tot bloemkool rijst en zet apart. Snijd de chorizo in kleine blokjes en snijd alle groenten klein. Verhit in een pan de kokosolie en doe hier de knoflook, ui en rode peper in en bak dit even kort. Voeg hier de kip reepjes en chorizo aan toe en bak ze gaar. Doe de garnalen, bouillon tablet en groenten hier bij behalve de courgette en giet het water erbij en laat ongeveer 15 minuten zacht pruttelen op een laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de courgette toe. Breng op smaak met peper en zout en flink wat cayenne peper. Bak kort de bloemkool rijst in een droge koekenpan en serveer samen met de Jambalaya.
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |