Hier thuis zijn we dol op lekkere pizza’s.
Inmiddels een heel lekker recept weten te maken met echte knapperige bodems. Je moet er wel voor zorgen dat je ze lekker dun maakt. Ik gebruik de rand van een appeltaartvorm en leg daar de bol deeg in en verdeel m vervolgens met mijn handen en druk m mooi plat tot bodems.
Ingrediënten:
Bereiding:
Zet je oven op 200 graden voorverwarmen. Meng al je droge ingrediënten goed door elkaar. De kruiden heb ik geen gewichten bij want kook zelf op gevoel dus naar je eigen smaak kun je deze toevoegen. Een ruim assortiment aan kruiden kun je vinden bij de kruidenbaron. Ook veel zonder extra toevoegingen of zout. Als je een grote stevige bal deeg hebt gemaakt verdeel je deze in 6 gelijke bolletjes. Pak je bakpapier en leg hier de rand van je bakvorm op. Hier 1 bolletje deeg inleggen en goed uit drukken tot tegen de randen. Zo elke keer maak je een nieuwe bodem tot je 6 mooie platte bodems hebt. Hoe dunner je bodem hoe krokanter ze worden. 15 min op 200 graden afbakken. Erna beleggen met wat pizzasaus en wat je verder lekker vind en nog 10 min af bakken. Wil je de bodems invriezen dan kan dit perfect. Gewoon 15 min aanhouden met je baktijd en af laten koelen en invriezen. Je kan ze later bevroren beleggen en dan 15 tot 20 minuten afbakken in de oven.
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |