Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Lekker luchtig koolhydraatarm brood

9/11/2018

1 Reactie

 
Vaak vind ik eigen gemaakte koolhydraat arme broodjes vrij compact en stevig, maar ik hou graag van lekker zacht luchtig brood als bij de warme bakker.
​Dit recept is niet hetzelfde als de warme bakker maar wel net zo lekker luchtig!

Lekker luchtig koolhydraatarm brood

​Ingrediënten:
​
  • 4 grote eieren 
  • 2 eiwitten
  • 2 el geroosterde sesamolie 
  • 20 gram roomboter 
  • 1.2 dl water hand warm
  • 40 g lijnzaad 
  • 80 g psyllium vezels 
  • 1 tl bakpoeder 
  • Klein snufje zout
  • 1 thl baking soda 
  • 70 g zonnebloempitten 
Vegan B vitamines 1Gezond
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C en smeer een siliconen bakvorm in met olie.
Tip tegen t uitzakken van je vorm leg deze in een normaal cakeblik de siliconen vorm zal ervoor zorgen dat er geen delen van t brood achter blijven in je vorm.

Splits 6 eieren en hou 4 dooiers apart en zet de 6 eiwitten weg.
Vermeng de 4 eierdooiers met de olie en de gesmolten roomboter en schenk het handwarme water erbij en roer alles goed door elkaar.
Maal de lijnzaad in de keukenmachine tot fijn meel en meng de psyllium vezels, baking soda en zout erdoorheen.
Klop de 6 eiwitten stijf met de bakpoeder.
Meng vervolgens met de mixer het eidooier mengel door je droge ingrediënten.
Voeg hierna voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe, probeer er wat lucht in te houden.
Meng als laatste je zonnebloempitten erdoor.

Doe alles in je bakvorm en bak in ongeveer 60 minuten gaar.

Elke oven is anders dus controleer tegen die tijd met een prikker of die gaar is.
Droge prikker betekend dat hij gaar is en je hem uit de oven kan halen en aflaten koelen.

Aangezien ik hier in huis de enige ben die koolhydraat-beperkt eet is dit hele brood voor mij alleen te groot dus ik snij hem met mijn snijmachine in sneetjes en verpak ze per 2 in een diepvrieszakje.

Ik haal 18 sneetjes uit dit brood en met mijn 
Ingrediënten bevat 1 sneetje 1,2 koolhydraat
1 Reactie
Miranda
2/3/2022 22:20:48

Dit klinkt goed, die ga ik maken.

Antwoord

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact