Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Mexicaanse soep

22/2/2022

0 Reacties

 
Heerlijk vullende maaltijd soep met een lekker pittig tintje. Hij is goed gevuld met peulvruchten dus rijk aan eiwitten en vegetarisch.
Mexicaanse soep
Ingrediënten:
  • 200 gram mais uit blik
  • 300 gram kikkererwten
  • 1 liter tomatensap
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blikje tomaten blokjes
  • 2 groenten bouillon blokjes zonder gist
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snuf chilipoeder
  • optioneel zure room
  • kokosolie om te bakken
Bereiding: 
Maak alle groenten schoon en snij deze in kleine blokjes. Laat de mais en kikkererwten goed uitlekken in een vergiet. 
Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hier de ui samen met de knoflook kort in aan. Roer de tomatenpuree erdoor en ontzuur deze door hem kort mee te bakken. Voeg dan de paprika toe en bak deze nog enkele minuten mee. Giet het tomatensap erbij samen met de tomatenblokjes, kruiden en de bouillonblokjes. Pas op met de chilipoeder want anders wordt de soep te scherp en dat is niet lekker. Voeg de mais en kikkererwten toe en laat nog een minuut of tien zacht pruttelen.  
Schep de soep in kommen en schep hier eventueel nog een lepel zure room bovenop en serveer. â€‹
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact