Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Mixed Grill

16/3/2022

0 Reacties

 
Een lekkere stevige vlees spies met 3 lekkere malse stukken vlees. Lekker voor onder de grill op de grillplaat of op de Bbq.
Foto
Ingrediënten: voor 2 spiesen:
  • 150 gram Ossenhaas
  • 150 gram Varkenshaas
  • 150 gram Kipfilet
  • 1 dikke plak ontbijtspek om 4 blokken van te snijden
  • 2 stevige saté prikkers

Ingrediënten voor de Marinade:
  • 125 ml Olijfolie
  • 1 dl Rode wijn
  • 2 Tenen knoflook
  • 1 Rode ui
  • 1 Theelepel zoete paprika poeder
  • Aantal takjes verse tijm
  • Aantal takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
Bereiding:
Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hier de uien en knoflook in aan. Giet de rode wijn en de rest van de olijfolie erbij samen met de  kruiden en laat een aantal minuten koken. Blender dit alles met de staafmixer tot een gladde marinade en laat deze vervolgens geheel afkoelen. Als de marinade goed is afgekoeld leg je hier de ossenhaas, varkenshaas en kipfilet in en laat je deze minimaal 4 uurtjes marineren. Ik laat ze meestal een nachtje in de koelkast intrekken voor het lekkerste resultaat.  Snijd de 2 dikke plakken ontbijtspek in blokken. Als de marinade goed is ingetrokken mag het vlees uit de marinade gehaald worden en een beetje droog gedept worden. Rijg het vlees op de prikkers en begin met de ossenhaas dan een blokje spek, varkenshaas,spek en als laatste de kipfilet. Op deze manier gaar je alle stukken op de juiste manier als je deze onder de grill of op de BBQ legt en hou je de ossenhaas op het minst hete deel en de kipfilet op het heetste deel en verdeel je de juiste tijd en warmte per soort vlees. Als de kipfilet goed gaar is kun je de varkenshaas en ossenhaas nog even kort vol onder de grill houden en blijft ook dit stukje vlees lekker medium rare.

​Eet smakelijk!
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact