Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Moorkop soesjes

1/2/2022

0 Reacties

 
Ik kwam laatst op Rutger bakt een recept tegen van moorkop soesjes en bracht me op het idee om lekkere slagroom soesjes te gaan maken. Een lekkere chocolade vanille laag erop en genieten maar!
chocoladesoesjes
Ingrediënten voor 16 bollen
  • 6 Eiwitten
  • 2 eetlepels erytrithol
  • 2 theelepels vanille essence
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
Vulling:
  • 500 ml verse slagroom
  • zoetstof naar smaak
Topping:
  • 120 gram 85% chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel vanille essence
Select 2022Select 2022

​Bereiding:
​Neem 6 koude eiwitten en zorg dat je mengkom ook goed koud is voor je de eiwitten stijf gaat kloppen. Doe alle ingrediënten voor je soezen in de vetvrije kom en klop deze goed stijf. Met een ijsschep schep je vervolgens 16 bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en plaats de bollen 20 minuten op 180 graden in de oven. Ze zullen eerst mooi bol worden in de oven en vervolgens geheel inzakken maar dit is niet erg want we gaan de bollen nog vullen met de slagroom.
Klop ondertussen de slagroom samen met de zoetstof stijf en schep over in een spuitzak.
Als de soezen klaar zijn in de oven laat je ze afkoelen in de koelkast. Dit duurt niet heel lang dus je kunt ze al snep gaan vullen met de slagroom. Prik in de onderkant van de soezen een klein gaatje met een saté prikker en spuit via dit gaatje de soezen vol met room zodat ze mooi bol komen te staan. Vul zo alle bolletjes tot de slagroom op is. Au-Bain Marie smelt je de chocola met de vanille essence en kokosolie tot het een gladde saus is geworden en doop je 1 voor 1 de soezen in de chocolade tot alle chocola op is. Zet vervolgens de soezen in de koelkast om de chocola uit te laten harden. In de koelkast kun je de soezen een dag of drie bewaren of 3 maanden in de vriezer. Ik heb ze zelf per stuk in diepvries zakjes ingevroren. Handig voor bijvoorbeeld onderweg.
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact