Deze mozzarella pan cakes vind ik echt een klein feestje op mijn bord. Als ik ze maak is het vaak in het weekend. Ze vergen op zich niet veel tijd maar sommige gerechtjes bewaar ik juist voor de weekenden. Ingrediënten voor 1 persoon
Bereiding: Neem een hoge kom en scheur de mozzarella in stukjes. Doe de eieren, slagroom, keukenzout, kaneel, bakpoeder en zoetstof erbij en mix met de staafmixer een mooi egaal beslag. Gebruik een koekenpan met anti aanbak laag en verhit hier een klontje roomboter in. zet het vuur niet te hoog maar hou hem op middelhoog vuur. Giet de helft van het beslag in je pan met gesmolten boter en laat de pannenkoek zachtjes garen. Pas als de bovenzijde vrijwel niet meer vloeibaar is keer je hem voorzichtig om met een spatel en bak je ook de andere zijde mooi goudbruin. De tweede pannenkoek bak je op dezelfde wijze. Je kunt deze pannenkoeken beleggen met Sukrin syrup gold of cereal gluco control jam of een lekkere toef opgeklopte slagroom. Dit recept bevat 552 kcal, 46 gram vet, 4 koolhydraten en 30 gram eiwitten
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |