KOOLHYDRAAT BEPERKTE RECEPTEN
  • Home
  • Recepten
    • Weekmenu's op maat
  • Blog
  • Contact

Pittige pilav

6/7/2021

0 Comments

 
Pilav maar dan anders. Meestal wordt kip pilav gemaakt met kip, perzik en een tomatensaus. Ik heb hier een verrassende twist aangegeven en hem gemaakt met mango en amandelsaus. Hij is licht pittig en makkelijk te maken.  Dit recept is koolhydraat beperkt.
Pittige pilav
Ingrediënten voor 4 personen
  • 800 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 pak zilvervliesrijst
  • 1 bosje lente ui
  • 400 gram mango blokjes
  • Handje pompoenpitten
  • Handje zonnebloempitten

Ingrediënten: Marinade
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 eetlepels olijfolie

Ingrediënten: Amandelsaus
  • 200 ml kookroom
  • 50 gram amandelpasta
  • 2 theelepels sambal badjak
Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021
Bereiding:
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en zet deze in de marinade. Ik heb hem zelf een nachtje weg gezet in de koelkast maar 2 uurtjes is ook voldoende om de marinade goed in te laten trekken.
Snijd de paprika in blokjes en breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg 250 gram zilvervlies rijst toe samen met een hand zonnebloempitten en pompoenpitten en kook volgens de verpakking gaar. Giet af en laat 15 minuten staan met de deksel op de pan.
Verhit een koekenpan en bak hierin de kipfilet reepjes op hoog vuur en voeg de paprika toe en bak ongeveer 6 minuten gaar. Meng in een kom met een spatel de kookroom samen met de amandelpasta en sambal badjak tot alles goed verdeeld is en giet dit bij de kipreepjes en blijf goed roeren tot de saus de gewenste dikte heeft.
​
Serveer de rijst met de kipreepjes en verse mango stukjes en verdeel er wat lente ui overheen.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Recepten
    • Weekmenu's op maat
  • Blog
  • Contact