Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Poke bowl met beef teriyaki

17/4/2022

0 Reacties

 
Sushi in een bowl. Ik heb deze heerlijke poke bowl gemaakt met bavette van de barbecue. Gemarineerd in een heerlijke Teriyaki marinade. Je kunt hierbij kiezen voor echte sushirijst, bloemkool rijst of heerlijke zero rijst welke maar liefst 60% minder koolhydraten bevat.
Poke bowl
Ingrediënten Teriyaki marinade:
  • 1 lente uitje
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 eetlepels verse gember
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 5 eetlepels erytrithol
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • klein scheutje water​

Ingrediënten poke bowl voor 4 personen
  • 1 bavette van ongeveer 750 gram
  • 250 gram kidneybonen
  • 3 bosuitjes
  • 1 komkommer
  • 2 avocado's
  • 1 mango
  • 1 rode peper
  • sesamzaad
  • 300 gram zero rijst​​
Bereiding:
Ik marineer mijn vlees altijd een dag voor bereiding zodat mijn marinade goed in het vlees kan trekken. Ik heb voor deze poke bowl gekozen voor een mooie bavette. Dit is een mooi stuk rundvlees uit de vang van een koe. In America noemen ze het ook wel een Flank Steak en in Engeland is het bekend onder de naam London Broil. Een bavette is meestal tussen de 35 en 45 cm groot. Voor deze marinade heb ik alle ingrediënten in de blender gepureerd tot een mooie gladde marinade. Smeer de bavette goed in en bewaar ongeveer 1/3 van je marinade voor over je poke bowl. Zet de bavette afgedekt in de koelkast.

Steek een uurtje voor je het vlees gaat bereiden de barbecue aan en verhit hem tot ongeveer 130 graden. Ik heb zelf een grill guru en gebruik hiervoor de houtskool van dammers. Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen. Schil de mango en snijd deze in mooie kleine blokjes. Snijd de komkommer over de lengte door en verwijder de zaadlijst. Snijd de bosui in ringetjes en snij de rode peper ook in mooie ringetjes. Ik heb zelf kidneybonen gebruikt welke net als vele peulvruchten veel gezonde voedingsstoffen bevatten en rijk aan vezels en eiwitten zijn. Ook houden ze je bloedsuiker laag doordat ze traag werkende koolhydraten bevatten en veel calcium en magnesium. Als je graag minder koolhydraten wilt gebruiken kun je ook sojaboontjes gebruiken. Als de barbecue goed op temperatuur is gaan we beginnen met de bavette. Ik heb hem gegaard op reversed sear. Op deze manier bereid je de bavette op een mooie rustige manier tot een kern van ongeveer 48 graden met een gesloten deksel. Als de kern bereikt is haal je kort het vlees van de barbecue en mogen alle schuiven van de barbecue open. Je zult merken dat je als je op deze manier het vlees bereid het vlees een stuk malser wordt. Zodra de temperatuur goed gestegen is mag de bavette terug op de barbecue en gril je hem nog kort rondom lekker bruin. Haal hem van de barbecue en laat hem een aantal minuten rusten voor je hem gaan aan snijden. Verdeel alles voor je poke bowl in kommen en verdeel de bavette over de poke bowl en sprenkel hier nog wat van de marinade overheen. Bestrooi met wat sesamzaad en geniet van deze heerlijke poke bowl.

Weet je dat je me ook op de volgende kanalen kunt volgen?
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact