Ik kwam laatst op Rutger bakt een recept tegen van moorkop soesjes en bracht me op het idee om lekkere slagroom soesjes te gaan maken. Een lekkere chocolade vanille laag erop en genieten maar!
Ingrediënten voor 16 bollen
Bereiding: Neem 6 koude eiwitten en zorg dat je mengkom ook goed koud is voor je de eiwitten stijf gaat kloppen. Doe alle ingrediënten voor je soezen in de vetvrije kom en klop deze goed stijf. Met een ijsschep schep je vervolgens 16 bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en plaats de bollen 20 minuten op 180 graden in de oven. Ze zullen eerst mooi bol worden in de oven en vervolgens geheel inzakken maar dit is niet erg want we gaan de bollen nog vullen met de slagroom. Klop ondertussen de slagroom samen met de zoetstof stijf en schep over in een spuitzak. Als de soezen klaar zijn in de oven laat je ze afkoelen in de koelkast. Dit duurt niet heel lang dus je kunt ze al snep gaan vullen met de slagroom. Prik in de onderkant van de soezen een klein gaatje met een saté prikker en spuit via dit gaatje de soezen vol met room zodat ze mooi bol komen te staan. Vul zo alle bolletjes tot de slagroom op is. Au-Bain Marie smelt je de chocola met de vanille essence en kokosolie tot het een gladde saus is geworden en doop je 1 voor 1 de soezen in de chocolade tot alle chocola op is. Zet vervolgens de soezen in de koelkast om de chocola uit te laten harden. In de koelkast kun je de soezen een dag of drie bewaren of 3 maanden in de vriezer. Ik heb ze zelf per stuk in diepvries zakjes ingevroren. Handig voor bijvoorbeeld onderweg.
0 Comments
Ik ben en blijf dol op chocolade en was vooral altijd fan van Snickers. Het is natuurlijk iets anders dan de echte maar heb hier een prima vervanger in gevonden. Natuurlijk wil ik deze met jullie delen zodat je ook lekker kunt genieten tijdens de zoete snaai momenten van een heerlijke traktatie.
Ingrediënten bodem:
ingrediënten salted caramel vulling:
Ingrediënten topping
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Meng alle ingrediënten voor de bodem samen tot een mooi egaal stevig deeg en verdeel over de bodem. Bak in de voorverwarmde oven ongeveer 16 tot 18 minuten af. Hou hem in de gaten dat hij niet te bruin wordt de laatste paar minuten. In een steelpan mengen we de kokosolie samen met de kokosmelk, erythritol en callowfit salted karamel en laat dit ongeveer 15 minuten zacht pruttelen en indikken en roer regelmatig door. Als de karamelsaus mooi ingedikt is mag je er de Pecan noten door roeren en laat je het een kwartiertje afkoelen. Aubain-Marie smelten we de chocolade samen met de kokosolie en een theelepel vanille essence. Nu heb je alles klaar en mag je de karamelvulling over de bodem verdelen en goed gelijkmatig uitsmeren, Hier overheen de topping verdelen en ik weet dat het lastig gaat worden maar laat je snickers even een nachtje in de koelkast uitharden. Snijd in 16 gelijke reepjes en vries ze eventueel in voor een later moment.
Deze week had ik veel zin in allerlei zoete lekkernijen en wilde vooral ook de vriezer eens volgooien met wat lekkere snacks. Ik maakte toen ik nog koolhydraten at soms wel eens een lekkere Stracciatella cake van Koopmans. Nu heb ik een Keto verantwoorde gemaakt en zelfs mijn man en zoon vinden hem erg lekker als echte suiker fanaten. Het is wel even een werk maar het is het echt waard.
Ingrediënten voor 16 stukjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 40 graden en meng je amandelmelk met het zakje gist en zet dit in de verwarmde oven tot het gist geactiveerd is en er kleine belletjes en schuim vormt op de amandelmelk. Verzamel ondertussen alle droge ingrediënten en hussel dit goed door elkaar heen. Smelt de roomboter in een steelpan tot deze net vloeibaar is geworden. Dan beginnen we met het kloppen van de eieren tot ze licht beginnen te schuimen. Voeg de roomboter toe en klop door tot er een licht gekleurde massa ontstaat en voeg de amandelmelk met gist toe. Klop dit nog even een halve minuut door en voeg beetje voor beetje de droge ingrediënten toe. Nu ontstaat er een stevig klef deeg. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en schep hier het deegmengsel in en dek af met een vochtige doek en zet weg op een warme plek zodat het deeg kan gaan rijzen. Ik heb zelf een oven met een stand om deeg te laten rijzen dus ik heb het bakblik daar 45 minuten in gezet. Na 45 minuten heb ik de topping op het deeg verdeeld. De gesmolten roomboter en de erythritol met het amandelschaafsel gemengd en er ook over verdeeld. Terug de vochtige doek erover en nog 20 minuten laten rusten op een warme plek. Inmiddels doet de gist zijn werk en zorgt ervoor dat er een lekker luchtig deeg ontstaat. Verwarm de oven vervolgens naar 180 graden en verwijder het doek en plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de Stracciatella cake in 25 tot 30 minuten gaar. Voedingswaarde per stukje: 218 kcal 2,9 koolhydraten 7,8 gram eiwitten 19 gram vetten Volg je me ook al op de volgende Social media kanalen? Ketogriep oftewel heel simpel gezegd een tekort aan mineralen doordat je tijdens het starten van het ketodieet veel vocht verliest en veel naar het toilet moet. Een verzamelnaam voor deze mineralen noemen we ook wel elektrolyten
De volgende klachten kun je vooral de eerste weken ervaren als je bent begonnen met het volgen van dit dieet. Mijn advies is om dagelijks 1 theelepel Lo-Salt met jodium en 1 theelepel Himalaya zout op te lossen in 1 liter water en gedurende de dag dit op te drinken. Bij extreme hoofdpijn neem ik zelf een aantal grove korrels Himalayazout direct in met water en vaak is dan de hoofdpijn binnen een half uur voorbij. Bijwerkingen van de keto griep zijn:
Secreto is een echt stuk ambachtelijke vleeswaar van mijn slager. Een super zachte ribeye gemarineerd, gerookt en dry age gedroogd. Hierdoor heeft dit een geweldige smaak en smelt echt op de tong. Ik heb hier een heerlijk voorgerechtje mee gemaakt maar ook op een tapas plankje is dit luxe stuk vleeswaar ook zeker aan te raden met een goed glas rode wijn.
Ingrediënten voor 2 personen
Bereiding: In dit recept heb ik mijn zelf gedroogde tomaatjes en vers gemaakte pesto gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook de tomaatjes en pesto gebruiken uit het koelvak uit jou supermarkt. Deze zijn veel lekkerder dan de potjes welke ook nog eens vaak op zonnebloem olie zijn. Voor de sla heb ik een lekkere melange gekozen met Rucola, Lollo Rossa en Snijbiet. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes mooi bruin. Ondertussen verdeel je de sla melange over 2 borden en verdeel je hier de Secreto of ander gekozen gedroogde ham overheen. Snijd de Roma tomaatjes in vieren en verdeel samen met de gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, pijnboom pitjes. Verdeel er hier en daar wat schepjes verse pesto overheen en giet een lekkere olijfolie over het gerecht heen. Mijn dochter is onlangs in Griekenland geweest en heeft voor mij echt heerlijke olijfolie meegenomen. Echt een geweldige zachte smaak....beetje peper en zout uit de molen erover en genieten maar! Eet smakelijk! Volg je me ook al op Social media?
Een tijdje terug was ik samen met mijn man bij Café Loetje een biefstukje eten.... Wie hier nog niet bekend mee is, Dit zijn flinke ossenhaas biefstukken goed gebakken in ruim blue band boter. Op het bord flink veel jus en erbij geroosterde sneetjes wit brood. Zo simpel is het eigenlijk maar o zo lekker. Vooral de Biefstuk Bali is mijn favoriet. Het werd dus tijd om er thuis eens mee aan de slag te gaan.
Ingrediënten voor 2 personen
Bereiding: Ik heb vanmiddag bij mijn slager om 2 super malse ossenhaas biefstukken gevraagd en of hij mooie hoge stukken wilde afsnijden. Thuis heb ik ze ook niet meer in de koelkast bewaard zodat ze mooi op temperatuur waren toen in ze vanavond wilde gaan bakken Tegenwoordig kook ik niet meer op gas maar heb ik een inductie kookplaat. Vooral de eerste paar dagen moest ik er even aan wennen met koken maar inmiddels heb ik het goed onder de knie. In een koekenpan laten we op hoog vuur of op inductie op de hoogste stand een half pakje roomboter smelten en lekker bruin worden. Als de boter licht begint te kleuren mag de knoflook en de sambal er al bij en terwijl de boter bruin wordt roer je de knoflook en sambal er goed doorheen zodat het zich goed verdeeld. De 2 ossenhaas biefstukken bestrooien we met zeezout en peper uit de molen en laten we in de hete boter glijden. Ik heb mijn biefstukken in 6 minuten rondom goed bruin gebakken op hoog vuur en dan is hij perfect van binnen. Niet te rood en zeker niet gaar. Dan leg je de 2 Ossenhaas biefstukken elk op een bord en giet je lekker alle jus over beide biefstukken heen en laat je ze even rusten voor je ze aan gaat snijden. Ik heb hier een heerlijke salade bij gegeten met tomaat, komkommer, rucola, bos ui, pompoen pitjes en een dressing van olijfolie en limoensap. Weet je dat je me ook op Social media kunt volgen?
Heerlijk feestelijk broodje vol noten en abrikozen. Lekker met een laagje roomboter of gewoon lekker puur op de hand.
Ingrediënten:
Bereiding:
Ik denk dat dit wel een van de makkelijkste brood recepten is die je kunt maken. Je hoeft niets te hakken uitsluitend te mengen. Verwarm je oven voor op 180 graden. Klop in een kom de eieren lekker los. Meng de amandelmeel samen met het zout, sukrin, bakpoeder en de xantaangom goed door elkaar en gooi dit bij je los geklopte eieren en meng goed door tot een glad beslag. Schep vervolgens de noten mix en de abrikozen door het beslag. Giet de inhoud over in een cakevorm en plaats je brood ongeveer 40 minuten in je voorverwarmde oven. Om er echt een feestbrood van te maken zou je er ook nog lekkere amandelspijs in kunnen verwerken. Recept voor amandelspijs vind je hier Enjoy!
Een lekkere zachte varkenshaas langzaam gegaard in een romige saus. Ik heb hiervoor een paddenstoelen mix gebruikt welke je kant en klaar in het koelvak vindt in de supermarkt.
Ingrediënten voor 2 personen
Bereiding
We beginnen met het snipperen van de ui en hakken de knoflook fijn. De paddenstoelen mix snijden we ook in stukjes maar niet te klein. Maak ondertussen ook de bouillon klaar en meng 75 ml afgekoelde bouillon door de slagroom of kookroom en zet even opzij. In een braadpan verhitten we wat olie of boter en bestrooien de varkenshaas met zeezout en zwarte peper uit de molen. Als de olie of boter goed heet is bakken we de varkenshaas rondom kort aan. Zodra hij rondom lekker aangebraden is halen we hem uit de pan. Vanbinnen is hij nog rauw en snijden we hem in mooie plakken en laten we even liggen. In het braadvet fruiten we de ui met knoflook aan en als de ui lekker glazig begint te worden voegen we de paddenstoelen mix toe en bak je deze in 5 minuten gaar. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Op deze manier ontzuur je de tomatenpuree en wordt hij lekker zoet van smaak. Giet vervolgens de gemengde bouillon met de slagroom toe en de plakjes halfgare varkenshaas en laat dit zachtjes garen en de saus licht inkoken. Voor het opdienen de ringetjes bosui erover verdelen.
Ontbijten met een lekkere smoothie. Het is handig als je weinig tijd hebt in de ochtend. Het is snel te maken en handig als je vroeg de deur uit moet. Je kunt het makkelijk meenemen voor onderweg.
Ingrediënten:
Bereiding: Je hebt vast wel eens gehoord van de term Overnight Oats. Oftewel we laten bij dit recept de havermout vlokken een nachtje weken in de amandelmelk. In de ochtend halen we deze uit de koelkast en gieten we over in een hoge kom of blender. Voeg hier de spinazie aan toe samen met de halve rijpe banaan, halve avocado en de verse ananas. Dit pureer je tot een egale pap. Hak de pompoenpitten een beetje klein en rooster dit samen met het hennepzaad kort aan in een droge koekenpan. Voeg samen met de gebroken lijnzaad en kokos toe aan je smoothie en roer nog even kort door. De komende uren heb je een heerlijk verzadigd gevoel en een flinke dosis gezonde vitamine en mineralen binnen. Geniet van je dag!
Bavette. Een heerlijke smakelijke steak waar je veel kanten mee op kunt. Het is een stuk vlees wat grof van draad is en heeft een lekkere volle rundvlees smaak. Voor dit recept heb ik een mooie dunne bavette gebruikt. Ik heb hem hier gevuld met truffelpesto van Puro Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola.
Ingrediënten
Bereiding:
Ik heb sinds afgelopen zomer een prachtig cadeau gekregen van mijn man. Een mooie kamado. Wij hadden al een Boretti buitenkeuken maar soms is het toch lekkerder om een gerecht op kolen te bereiden. Voor mijn Kamado gebruik ik houtskool van Dammers. Deze houtskool is van goede kwaliteit en brand mooi geleidelijk. Ideaal voor de hobbykok. Voor je met het vlees aan de gang gaat mag je de BBQ natuurlijk al aansteken zodat hij mooi op de juiste temperatuur kan komen. Ik heb zelf een Looflighter om mijn kolen snel en veilig aan te steken en hoef ik dus geen chemische aanmaakblokjes of dergelijke te gebruiken. Zorg dat de kamado rond de 110 tot 120 graden heeft bereikt. Bij mijn slager heb ik om een mooie dunne Bavette gevraagd. eventueel kun je de dikke delen nog wat insnijden en open vouwen. Zorg ervoor dat je je vlees zeker ruim een uur voor gebruik uit de koelkast haalt. Dep de Bavette droog met wat keukenpapier en vouw de Bavette in de lengte uit. Smeer hier een goede laag met truffel pesto op. Hierna verdeel je de rucola over de truffel pesto en verdeel je de geroosterde pijnboompitjes over de sla en flink wat Parmezaanse kaas. Rol de Bavette stevig op en knoop hem op met rollade touw. De buitenzijde mag je met wat zeezout bestrooien. Tussen de hete kolen heb ik 2 appel chuncks gestoken welke een milde subtiele rooksmaak afgeven aan je vlees. Plaats in de kamado de Plate Setter en het rooster en leg je rollade op het rooster met een kernthermometer ingesteld op 50 graden. Als de kerntemperatuur is bereikt haal je de rollade van het rooster en wikkel je hem in een stuk aluminiumfolie en leg je hem even te rusten. Haal de platesetter uit de BBQ en gooi de schuiven open en breng de temperatuur van de BBQ omhoog tot 200 graden. Plaats de rollade zonder het folie terug op de BBQ en laat hem maar even lekker vlammen en schroeien tot je rollade een kern heeft bereikt van 55 graden. Laat het vlees even 5 minuten rusten voor je hem aansnijd. Lekker een frisse salade erbij en genieten maar! |