Daar is hij dan mijn overheerlijke recept voor Pulled pork!
Zo lekker met wat rucola en barbecue saus Ingrediënten 6-8 personen
Bereiding:
Deze Pulled Pork wordt het lekkerst als je hem 24 uur lekker in zijn kruiden Rub laat rusten. Meng alle kruiden goed door elkaar en smeer de procureur hier goed mee in. Rol hem vervolgens in folie en zet hem in de koelkast. Haal de procureur 2 uur voor je wilt gaan beginnen uit de koelkast zodat hij mooi op temperatuur kan komen. Maak je bouillon met de bouillon blokjes. Neem een grote stevige ovenschaal en giet hier 1/3 deel van je bouillon in en leg hierin de procureur. Verwarm de oven voor op 125 graden. Ik heb hiervoor een kernthermometer gebruikt en heb deze voor de 1e fase ingesteld op 70 graden. Zet je ovenschaal in het midden van de oven en laat hem zacht garen. Zodra de kern is bereikt van 70 graden verhit je je bouillon nogmaals om deze zo bij het vlees te gieten. Let op dat je dit niet met koude bouillon doet want dan schrikt je vlees en dan wordt het vlees taai en dat willen we niet. Haal de ovenschaal even uit de oven en stel de kerntemperatuur opnieuw in naar 88 graden en giet de hete bouillon erbij en dek de schaal goed af met aluminium folie en plaats de schaal terug in de oven. Draai de temperatuur terug naar 100 graden en laat slow cooking je pulled pork garen. Dit zal ongeveer 4,5 uur tijd in beslag nemen. Haal de schaal uit de oven en laat het vlees ongeveer 20 minuten rusten voor je het uit elkaar gaat trekken. De bouillon in de schaal kun je gewoon mee mengen met de pulled pork. Heb je veel over dan kun je dit heel goed invriezen in porties. Mocht je dus eens zin hebben in een heerlijk broodje, salade met dit heerlijke vlees gerecht dan zet je dat zo op tafel. Ook kun je deze Pulled Pork verwerken in een heerlijke Ketobowl Voedingswaarde 0,1 gram koolhydraten, 8,7 gram vet, 33,3 gram eiwit
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |