Dit is handig om mee te nemen onderweg zonder dat je sla al slap wordt van je dressing. Door de laagjes in de juiste volgorde in de pot te stoppen heb je ook niet allerlei bakjes nodig maar alleen deze pot. Ingrediënten:
Bereiding: Ik kook in dit recept de kippen dij-filet in een pannetje water gaar. Zo blijft de kip ook lekker zacht als hij koud gegeten wordt. Vaak als je kip bakt en vervolgens koud wild eten is deze nogal droog en op deze manier voorkom je dit. Tijdens het koken van de kip maak je alle groenten schoon snijd je deze en was je deze goed schoon. De sla goed drogen met een sla centrifuge. De avocado even besprenkelen met het citroensap om verkleuren te voorkomen. Giet je kippen dij-filet af en laat goed afkoelen. Maak je dressing door de Griekse Yoghurt met de zure room, Dijon mosterd, Danish blue, knoflook en peper te mengen. Verdun eventueel met water als je hem te dik vind. Schep hier je kippen dij-filet goed doorheen en schep dit als eerste in je weckpot. Vul de pot vervolgens met bleekselderij, rode uien, avocado en sluit de pot af met de gemengde sla. Hierna sluit je de klem deksel van de pot. Zorg dat de pot rechtop blijft om te voorkomen dat de dressing de gemengde sla raakt. Hierdoor wordt je sla anders slap en je wilt m natuurlijk lekker knapperig op je bord zodra je deze wilt gaan eten. Op het moment dat je deze heerlijke salade wilt gaan eten houd je hem even op de kop zodat de dressing de pot in loopt en eet lekker uit de pot of schep het alsnog op een groot bord. Geniet!
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |