Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Spaanse maaltijd salade met Serranoham

26/3/2021

0 Reacties

 
Een heerlijk gevulde Spaanse maaltijd salade met Serranoham. Dit is een Spaanse gedroogde ham wat oorspronkelijk uit de bergen van Andalusië komt. Hier wordt hij gezouten en gedroogd in de berglucht. De kwaliteit van een Serranoham ligt in de rijpingsduur. De Jamón bodega rijpt tussen de 9 en 12 maanden, de Jamón reserva 12 tot 15 maanden en de Jamón gran reserva minimaal 15 maanden. Een echte Serranoham herken je aan het S logo welke in de ham staat gedrukt. Serranoham heeft een zoete geur en heeft een uitgesproken smaak.
Spaanse maaltijd salade met Serranoham
Ingrediënten voor 2 personen
  • 1 zak Rucola sla melange
  • 1 kleine avocado
  • stuk of 8 gedroogde tomaatjes
  • 6 Snoep trostomaatjes
  • 1 kleine rode ui in ringetjes
  • 100 gram Serranoham
  • ​handje walnoten

Dressing
  • 30 ml Zaanse mayonaise
  • 5 gram grove mosterd
  • 10 ml Balsamico Azijn
  • 10 ml limoensap
  • klein kneepje vloeibare zoetstof
  • peper en zout
KokenKoken
Bereiding:
Ik maak graag zelf mijn gedroogde tomaatjes maar je kunt natuurlijk ook zongedroogde tomaatjes kant en klaar gebruiken.
Deze bevatten wel meer koolhydraten dan de zelf gedroogde.
Voor deze salade maak ik een dressing van mayonaise, mosterd, Balsamico Azijn, limoensap, zoetstof en peper en zout.

Snijd de avocado doormidden en verwijder de schil en de pit en snijd in mooie plakjes. De tomaten snijden we in kwarten en de gedroogde tomaatjes in grove stukjes.
Snijd de rode ui ook in ringetjes.

Meng de dressing door de gemengde sla en verdeel vervolgens over twee mooie borden.
Verdeel de avocadostukjes, uienringen, zongedroogde tomaat en tomaten partjes over de salade en scheur als laatste de Serranoham in stukjes en verdeel deze ook over de salade.


​Buen provecho!

0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact