Een lekker pittig kipgerecht afgeleid van het populairste Chinese’ afhaalgerecht in de VS. Ik koop altijd hele kippenbouten en been deze zelf uit. De botten en vellen gebruik ik voor een lekkere kippenbouillon. Maar je kunt natuurlijk ook kip-dij filet gebruiken. Hiervoor heb je nodig: Voor de kip
Bereiding: Verhit de kokosolie en begin met de knoflook gember en crispy prawn te roerbakken. Voeg hier de kip blokjes aan toe en bak tot ze bruin en gaar zijn. De saus
Dit meng je zonder de johannesbroodpitmeel en voeg je toe aan je kip mengsel en laat zacht pruttelen. Eventueel binden met johannesbroodpitmeel als de saus te dun blijft Op het laatst voeg je de sesamzaad en bosui toe en dien je het gerecht gelijk op. Lekker met bloemkool rijst of gewone rijst en komkommer in het zuur.
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |