Vorige week kreeg ik een verbaasde reactie nadat ik vertelde dat je van spaghetti heerlijke bami kunt maken...oftewel Surinaamse bami.
Je kunt deze natuurlijk bij de toko halen maar zelf maken is sneller en ook nog eens erg lekker. Let op! Dit is geen koolhydraat arm recept
Voor een pan voor 4 personen
Bereiding. Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar in ruim water en de bouillonblokjes. Giet af en spoel af met koud water en roer er een scheutje olijfolie doorheen en zet weg. Verhit in een grote braadpan of wok een scheutje olijfolie en fruit hier de ui en knoflook kort in aan tot de ui glazig is geworden. Schep hier de tomatenpuree bij en bak deze kort mee om te ontzuren. Hiermee verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree en krijg je een heerlijke zoete smaak. Voeg de kipfilet blokjes toe en bak ze gaar. Voeg de ketjap asin, ketjap manis, trassi en de kruiden toe en schep dit goed door elkaar. Voeg dan de spaghetti toe en meng tot alle slierten goed vermengd zijn. Schep er nog wat fijn gemalen selderij doorheen. Lekker met een sateetje Dit recept past in een koolhydraat beperkte leefstijl
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |