Een echte winterse lekkernij! Pizza met zuurkool, rookworst en spek op een Fat Head Dough pizza bodem. Wat!! Zul je denken, een pizza met zuurkool!? Geloof me je eet je vingers erbij op. Ingrediënten voor de bodem
Bereiding: We beginnen met de bodem. Meng in een magnetron bestendige kom de amandelmeel samen met de geraspte mozzarella kaas en roomkaas goed door elkaar. Zet de kom in de magnetron op de hoogste stand ongeveer 2 tot 3 minuten. Kneed hierna met een mixer met deeghaken het deeg goed door elkaar. Klop de 2 eieren los met zout, peper en knoflook poeder en mix het geheel nogmaals goed door elkaar. Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol het deeg over de gehele bakplaat uit tot in de hoeken tot je een grote plaat bodem krijgt. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de bodem hier 12 minuten in. Na 12 minuten leg je er een bakpapier bovenop en draai je de bodem in 1 vloeiende beweging om en bak je hem nogmaals 5 minuten. Haal de bodem uit de oven en laat enigszins afkoelen. Wel je rookworsten 20 minuten in heet water en bak de spekjes uit. Kook kort de zuurkool. Dit omdat de pizza straks maar kort in de oven hoeft. Snijd ondertussen de rode ui in ringetjes. Klop de mosterd door de roomkaas en smeer de gehele bodem hiermee in. Verdeel hier de zuurkool overheen, plakjes rookworst en de spekblokjes, uien ringetjes en strooi er rozemarijn overheen. Strooi de Gruyere kaas over de pizza en nog een handvol vers gehakte peterselie. Verwarm de oven weer voor op 200 graden en bak de pizza ongeveer 10 minuten tot alle kaas gesmolten is. Deze plaatpizza is voor 8 personen en bevat per persoon slechts 6,6 koolhydraten
Khd 6,6/ vet 63,2/ eiwit 40,2/ kcal 768
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |