Zo nu en dan kun je mij superblij maken met een lekker saucijzenbroodje of worstenbroodje. Lekker bij een kopje soep. Deze zijn gewoon nog lekkerder dan de echte Brabantse worstenbroodjes en zijn ook nog eens glutenvrij.
Ingrediënten brood deeg:
Bereiding:
Meng het gehakt goed door met de gehakt kruiden en de 2 eieren. Goed kneden tot een goed plakkerig deeg en maak hier staafjes van van 25 of 50 gram. Ik heb hier mini broodjes gemaakt en rolletjes van 25 gram gemaakt. Laat ze 24 uur in de koelkast liggen om het zout en de eiwitten hun werk te laten doen. Meng je kaas en amandelmeel en roomkaas door elkaar en zet 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer hem goed door en verwarm nogmaals 2 minuten in de magnetron. Verwarm je oven voor op 200 graden. Klop ondertussen je eieren los met alle kruiden en voeg je kaasmengsel toe en bakpoeder en kneed tot een zacht kneedbaar deeg. Draai hier balletjes van ongeveer 25 gram van. Neem een vel bakpapier en leg hier 6 bolletjes op en dek af met nog een vel bakpapier en rol voorzichtig met een deegroller de bolletjes uit. Leg een worst rolletje op je deeg en rol hem in en sluit rondom het deeg om het worstje heen. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier je worstenbroodjes op en bestrijk ze met los geklopt ei en strooi hier wat sesamzaadjes overheen. Bak ze mooi bruin in 20-25 minuten. Heerlijk bij een maaltijdsoep of lunch Per stuk 0,7 koolhydraten Eet smakelijk
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |