Koolhydraatbeperkterecepten.nl
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact

Zomerse Linzensoep

2/6/2021

0 Reacties

 
Linzensoep is echt in een handomdraai gemaakt. Het is een heerlijk geurende soep en goed gevuld met groenten en kipgehakt. 
​Een vullende soep vol ijzer en eiwitten.
Zomerse Linzensoep
Ingrediënten:
  • 200 gram gedroogde rode linzen
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 350 gram kipgehakt
  • 150 gram prei
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 ml pasata uit fles
  • 3 bouillonblokjes zonder gist
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder pikant
  • 1 theelepel djahe
  • 1 teen geperste knoflook
  • verse peterselie
  • 1 eetlepel olie of kokosolie om in te bakken
  • 1200 ml water
Bereiding:
Voor deze soep hoef je de linzen niet eerst voor te weken maar wel even goed wassen voor ze in de soep gaan.
Zet de pan met water op het vuur met 3 gistvrije bouillonblokjes en breng langzaam aan de kook.
Ondertussen snij je de prei in ringetjes en zet je de rest allemaal klaar. In een koekenpan verhit je de olie en beginnen we met rul bakken van het kipgehakt. Als het gehakt lekker rul gebakken is mag je deze al in de hete bouillon overscheppen. In de pan met het overgebleven vet van het gehakt bak je kort de geperste knoflook en voeg je de prei, het blik tomatenblokjes, pasata en de gedroogde kruiden toe en bak je dit al roerend nog een minuut of  2 goed door. Schep dit vervolgens ook in de bouillon. 
Prak de kikkererwten met een vork kapot en voeg deze ook toe aan de bouillon samen met de gedroogde linzen. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten op een laag pitje de linzen gaar worden. Blijf tussendoor even goed roeren om ervoor te zorgen dat ze niet aan de bodem vast gaan kleven. Voor serveren mag je er nog wat verse peterselie overheen strooien. 
Dit lekkere recept bevat uitsluitend gezonde koolhydraten en past daarom prima in een koolhydraatbeperkte leefstijl.
​
Voedingswaarde per persoon: 340 kcal 38 gram koolhydraten 24,3 gram eiwit 6 gram vet
Weet je dat je mij ook op social media kunt volgen? 
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Home

Recepten

BLOG

CONTACT

Copyright © 2022 // Disclaimer // Privacy
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Weekmenu's op maat
  • Contact